El bloggy de Ara!!!
Etiquetes de comentaris: 1 comentaris | edit post
El bloggy de Ara!!!
El bloggy de Ara!!!
El bloggy de Ara!!!
div style="width:425px;text-align:left" id="__ss_1363526">La Llegenda De Sant Jordi
View more presentations from Beet.
El bloggy de Ara!!!
Ara us contaré lo que faré a setmana santa. El dia 10 d’abril es el meu aniversari així que a la nit vendran els meus tius i ho celebrarem. El dissabte aniré a sant Antoni a la casa dels meus tius per veure a els meus cosins i anar a la piscina. El diumenge 12 anirem a sant Llorenç a menjar una torrada amb les meves amigues de classe per celebrar el meu aniversari .I els altres dies no se lo que faré així que vos diré lo que m’agradaria fer,m’encantaria anar a Argentina que es el meu país de procedència. Allà esta tota la meva família i fa 3 anys que no els veig i m’agradaria vorals. Però per anar per una setmana no es podria. Lo que no m’agrada d’aquesta setmana santa es que els nostres professors mos manen molts de deures. Les meves vacances no son res especials.
El bloggy de Ara!!!



Etiquetes de comentaris: 0 comentaris | edit post
El bloggy de Ara!!!

  • Aigua de primavera, si no és torrencial, omple la panera
  • Flor en abundor a la primavera, bona tardor ens espera

Etiquetes de comentaris: 0 comentaris | edit post
El bloggy de Ara!!!
La policia busca el cos de la Marta a la "zona sensible"

La recerca a l'abocador del cos de Marta del castell ha arribat al lloc on es troben els residus del dia de la seva desaparició.

La policia segueix buscant el cos de la Marta a l'abocador de Alcalá de Guadaíra a Sevilla. Els investigadors que porten temps obrint bosses per investigar diuen que han arribat a la "zona sensible". Que gràcies a això s'ha pogut intensificar la recerca sabent que el cos de Marta pot estar allà, però encara no han trobat res. Els mateixos investigadors van afirmar que el passat dia 8 de març, es va reprendre la recerca ja que encara no han investigat bé la "zona sensible", de la qual els policies han trobat diaris datats amb el dia de la desaparició de Marta, el dia 24 de gener. La "zona sensible" conté restes de les escombraries del dia de la desaparició de Marta del Castillo. On els investigadors estan mirant detingudament per veure si troben algo.Els pares estan molt preocupats per tot això i no veuen l'hora de que el cos de la seva filla aparegui. Miguel i "El Cuco" continuen arrestats a comissaria fins que confessin la veritat de tot el que ha passat.

Etiquetes de comentaris: 0 comentaris | edit post
El bloggy de Ara!!!

Aquest llibre l'hem llegit en castellà, però és un llibre entretingut i una vegada que comences a llegir no pots parar. Encara que sembli un llibre de nens petits a mi m'ha agradat molt. Us ho recomano per llegir alguna tarda que no sapigueu que fer. Es tracta d'una professora que està farta de que els seus alumnes no sàpiguen fer res, aleshores els diu que assassinarà a un d'ells ... I si voleu saber el final llegiuvos-ho.I desprès escriviu la vostra opinió als meus comentaris.

El bloggy de Ara!!!


Aquest llibre no m'agradat mica,per que l'autor ho a escrit com per a nens petits, molt llarg i el seu vocabulari era com per a persones més majors i no t'enteraves de res.Jo hagues preferit un altre llibre més divertit, com un llibre que em llegit a castellà que es titula "El asesinato de la prefesora de lengua" però no llibres de disney que son molt avorrits.
El bloggy de Ara!!!
1. Quin és el nom complet de Mandela? Nelson Rolihlahla Mandela

2. En quin any i on va néixer ? Va néixer el 18 de juliol de 1918 a la ciutat d'Umata, capital de la regió del Transkei

3. Pel fet de néixer en el sí de la seva família tenia dret a alguna cosa a la que va renunciar, a què va ser? Si, ell renuncià al seu dret hereditari de ser cap d'una tribu xosa.

4. Contra què va lluitar? Va lluitar contra l'opressió que patien els negres de Sud-àfrica.

5. Quin premi va guanyar,quan el guanyà i conjuntament amb qui? Va guanyar el Premi Nobel de la Pau pel seu treball pel fí pacífic del règim de l'apartheid, i per a posar els fonaments per a una nova democràtica Sud-àfrica.E guanyà conjuntament amb Frederik de Klerk.

6. En quin any va ser el primer president negre de la història? de quin país? El 1948 va obtenir el poder al país el Partit Nacional de Sud-àfrica, que institucionalizà la segregació racial creant el règim de l'apartheid. Inspirat en Mohandas Gandhi, l'ANC propugnà mètodes de lluita no violenta: la Lliga de la Juventut, presidida per Mandela entre 1951 i 1952, organitzà campanyes de desobediència civil contra les lleis segregacionistes.

7. Durant quant de temps va estar empresonat? Va estar empresonat durant 27 anys.

Etiquetes de comentaris: 0 comentaris | edit post
El bloggy de Ara!!!
Aquesta es una entrevista feta a un matrimoni d’ètnia jueva que com tots sabem costantment disputen una guerra amb Palestina, i ens comenten com es viu en la línia de foc i el dia a dia també ens expliquen les seves costums i la seva religió.



Com es viure en un país en guerra ? Igual que en qualsevol país del món,aqui tothom treballa,estudia, surt de passeig i va a restaurants...


Que feu quan sonen les alarmes ? Quan sonen les alarmes avisant que ve un coet en camí cap a nosaltres cal sortir corrents i ficar-se en un lloc segur.


Que feu per poder escoltarles? Fa vuit anys des de que varen començar els palestinsa llençar-nos bombes, coets i altres esplosius, tothom baixa el volum de les seves radios,televisors,per estar atents a les sirenes.

Quant de temps teniu per refugiar-vos? El temps que tenim des de que es detecta que la bomba ve a la la nostra direció fins que explota només dura un minut,nosaltres gràcies a Déu tenim temps més que suficient per protegir-nos.Els habitants d’altres ciutats tenen entre 10 i 30 segons per protegir-se en un refugi.


I els nois que fan quan estan a les escoles? Hi ha una ciutat en la que els nois a les escoles tenen fins els passadissos protegits per una gruixuda capa de ciment,i els autobusos escolars estan coberts per unes plaques d’acer.


A quina distància de Gaza viviu? Nosaltres vivim a Beer Sheva a 40 quilòmetres de Gaza.


En quin Déu creieu? Creiem en l’unic que existeix que segons la Torà (l’antic testament) té diferents noms segons de quina s'està parlant,pot ser: Déu, Yahvé, Elohim, Ell,
El nom, El creador, El sant bendit sea,etc.Però aquests noms no els anomenam aixi perque si,sols en les oracions o quan s’està estudiant per lo menys entre 10 persones.Ademés els ultra ortodoxos,per exemple no toquen a les seves dones ni per aixecar-les si van a caure, els homes sempre estan entre ells i les dones entre elles.El marit pot tocar a la dona i la dona al seu fill només fins als 7 anys, perquè després ha de ha de guiar i ensenyar a valer-se per si mateix.


En la vostra religió,quantes vegades heu de resar o d’anar al temple? La nostra religió ens diu que hem de pregar tres vegades al dia, la primera des de l’alba i abans de les 10 del matí,la segona des de les 12 fins a les 4 i la tercera després que baixa el sol,o sigui quan comença el dia, ja que aquest està escrit que el món ,primer havia foscor i després va crear la llum.Per aixó el dia comença quan surt la primera estrella,a partir d’allí s’ha de resar abans de la mitjanit.Quan resam al matí hem de fermar-mos al braç i posar en el cap les filacteries o teflins,doncs també està escrit que fermaràs al teu braç i al teu cap per recordar que tot el que fassis amb els teus braços i amb la teva ment,estarà guiat per Déu.També els ortodoxos utilitzen una roba sota la camisa i que en les puntes té fermats uns fils per recordar,en veure’l les ordenances que hem de complir i que totes son derivades dels 10 manaments.


Quin és el motiu de la guerra de Palestina e Isrrael? L'any 1948 les nacions unides varen decretar la creació de dos estats,un jueu i l’altre palestí,l’estat jueu es va crear a la setmana del dcret,però el mufti de jerusalem (vendria a ser com el rei més gros d’aquet país) els va dir als àrabs que sortissin dels seus llocs. I fora els països limítrofs i que entre tots recuperarien tot el territori per ells doncs una mica més de 35 mil jueus,malament armats i sense preparació militar,es van defensar dels exèrcits: Líban (NORD) Siri, (NOR-EST) Jordana (EST) Aràbia Saudita (Sudeste) i Egipte(SUD) i al oest la Mediterrània,menys mal que per aquet costat ningú els ataquen. La qüestió que en aproximadament sisi mesos,aquests pocs derrotaran als molts,altra vegada i només amb l’ajuda de Déu es va poder haver fet una cosa així. I així sempre,cada tants anys tornen a a juntar-se i ataquen per totes bandes,doncs mai ataca un sol païs,sempre per lo menys tres.En juny de l’any 1967 altra vegada varem ser atacats per:SÍRIA, JORDÀNIA, EGIPTE (aquest amb l’ajuda de tropes d’IRAQ i armament modern proveït per RÚSSIA) Ens varem atacar i en només sis dies se els va derrotar i no van tenir més remei que demanar l’alt del foc,en aquesta oportunitat Israel es varen ajuntar amb els territoris agafats els que eren des d’on durant anys ens venien castigant.Després d’aixó es va firmar la pau amb Egipte i se’ls va tornar tot el Sinai amb els seus pous petrolífers i mines de pedres precioses.Després es va firmar la pau amb Jordània i també se’ls va tornar tots els territoris agafats.Només falta firmar la pau amb Síria i així tornar-li els seus terrenys i acabar amb tot aixó.Però resulta que a Iran una vegada va aparèixer un home que va dir ser enviat per Déu,i que calia fer-li la guerra santa a Israel i esborrar-lo del mapa,llavors va començar a rentar-lis el cap als nens,ja que de petits els varen ensenyar a morir per ALÀ i que al arribar al cel,es assegut a la dreta i ell els donaria 70 verges.Ells creuen en ALÀ,llegeixen l’Alcorà i d’allí treuen tot lo de matar als infidels.Fixa’t que en qualsevol païs que estiguin els musulmans,no hi ha adelants ni pau amb respecte a la participació d’altres països,ens sembla molt bé i és el que sempre es va demanar, per que veiés com són les coses en realitat que ells són els que sempre es posen un cinturó d’explosius i es maten en mig de restaurants,autobussos,bars...i així ens allibera de les culpes que ens fica l’anunci.
El bloggy de Ara!!!

No es pot educar per a la pau només a les escoles.

Vol dir que no tot sol hem de ensenyar lo que es la pau als nens,també han de sebre-ho les persones que treballen, els adults,els adolescents .....


No es pot educar per a la pau sense predicar amb l’exemple.

Vol dir que si nosaltres li explicam a una persona lo que es la pau però,desprès feim tot lo contrari i aquella persona no ho entenda.


No es pot educar per a la pau des de la passivitat de les persones.

Vol dir que no es pot explicar a algú lo que es la pau i desprès no fer-ne ni cas i passar de tot.


El bloggy de Ara!!!

Welcome message by widgia
El bloggy de Ara!!!
El bloggy de Ara!!!

Aquest símbol va ser dissenyat a finals dels anys 50, a la Gran Bretanya, com a icona de la lluita pel desarmament nuclear a les marxes organitzades durant la Campanya pel Desarmament Nuclear . Amb el temps s’ha convertit en el símbol genèric de la pau.
Etiquetes de comentaris: 0 comentaris | edit post
El bloggy de Ara!!!
Na Toñi és la directora de l'institut l'IES Sa Colomina,i també és la nostra profesora de desdoblament d'anglès.

  • D'on ets? Soc d'aquí de Sant Antoni.

  • T'agrada Eivissa? Sí, m'encanta.

  • Quants idiomes saps parlar? Se parlar 5 idiomes:Castellà,Català,Anglès,Alemany i Francès.

  • De petita t'agradava estudiar? Sí,i encara m'agrada.Treies bones notes? Si treia bones notes.

  • T'agrada escoltar musica? Sí,molt .Quina prefereixes la clàsica o la moderna? Les dues depén de com són.

  • T'agrada llegir? Quan? Sí molt, cada dia.

  • Quins llibres t'han agradat més? La història interminable,El diari d'Anafrank...

  • Tens mascotes? Sí, i m'agraden molt.Tenc un gat i un ca que pertany a tota la família.

  • T'agrada fer esport? Sí, faig natació.De petita com no hi havia piscines entrenaven a la piscina d'un hotel.

  • T'agrada la teva feina?Per què? Sí, perquè m'agrada molt i si no m'agrades no l'estaria fent.

  • Quant de tmps duus treballant en aquest institut? Duc 8 anys treballant aquí.Des de l'any 2001.

  • Has treballat en altres instituts?Quins? Sí, a Barcelona en una escola 6 anys i després a Sant Antoni.

  • T'agrada aquest institut?Per què? Sí,perquè duc molt de temps aquí

  • Quina carrera vas estudiar? Vaig estudiar filologia anglogermànica.

  • Perque ha elegit aquesta profesió? No la vaig elegir; va sorgir i em va agradar i per això segueixo fent_la.

  • De petita ja t'agradava aquesa profesió? No,perquè jo pensava que seria metge però al final vaig elegir els idiomes

  • Va tenir alguna mala experiencia quan era petita en alguna assgnatura? Sí, no em duia bé amb un professor de matemàtiques.

  • Que li agrada d'aquest institut? M'agrada molt l'ambient de treball, els professors que tenim, els alumnes...

Per :Araceli Magalí Gavone.

Etiquetes de comentaris: 0 comentaris | edit post
El bloggy de Ara!!!
El bloggy de Ara!!!


Bon Nadal a tothom !!!!!!!



Etiquetes de comentaris: 2 comentaris | edit post
El bloggy de Ara!!!
Aquest llibre al principi era molt avorrit i lios, perquè tot passava molt ràpid i canviava de situacions d'un moment a un altre, però els darrers capítols encara que seguien sent uns embolics, eren més interessants perquè tenen intriga, i molt misteri.Aquest és un llibre per la gent a la que li agraden els misteris i la màgia negra.Aquest llibre al final té molta intiga, perquè és un llibre d'aquests que comences a llegir i no pots parar .Bueno això és el que jo opina, però potser a vosaltres us agradi aquest llibre.Dic lo mateix que n Maria F.,l'edició del 2007 té moltes pàgines repetides.
Etiquetes de comentaris: 0 comentaris | edit post
El bloggy de Ara!!!



  • El Febrer és molt traïdor, borrascós i gelador.
  • Febrer ventós, cara de gos.







Etiquetes de comentaris: 0 comentaris | edit post
El bloggy de Ara!!!










Etiquetes de comentaris: 3 comentaris | edit post
El bloggy de Ara!!!
Heu de fer molts de comentaris!!!!!!!!!!!!
Etiquetes de comentaris: 2 comentaris | edit post
El bloggy de Ara!!!
Sandra Izbasa !!!!
Sandra Raluca Izbasa, va néixer el 18 de juny de 1990 a Bucarest.
Va començar a practicar gimnasia amb tan sols 4 anys, en el CSA Stetua de Bucarest. En el 2002 va començar a formar part de l'equip nacional rumà, i en 2003 va debutar internacionalment en el Campeonat d'Europa Junior.
Ha participat en els Jocs Olimpics de Pekín 2008 i va ser una de les principals del seu equip, amb na Steliana Nistor.Per equips varen aconseguir la medalla de bronze.
En la final de terra ella va obtenir una puntuacó de 16.650 amb la que va aconseguir le medalla d'or.
Dades personals :
Nom complet- Sandra Raluca Izbasa.
Data de neixement- 18 de juny de 1990.
Lloc de neixement- Bucarest,Rumania.
Nacionalitat- rumana.Añadir imagen
Pes- 51 kg.
Altura- 1,64 m.
Etiquetes de comentaris: 2 comentaris | edit post
El bloggy de Ara!!!



Quina pena la tardor,


aquesta estació ja se'n va


no tendrem més calor


i més fred farà.




Els arbres despulls es quedaran


perquè les seves fulles es cauran.


Al caminar sobre elles CRIC faran


perquè elles es rompran.
Etiquetes de comentaris: 0 comentaris | edit post
El bloggy de Ara!!!
Hola,soc n'Araceli una alumna de 1r de ESO.Estudic a l'IES Sa colomina;m'ha agradat aixo de fer un bloc es xulíssim!!!